🔹️وزیر نیرو با فاصلهای کم از نطق نماینده سقز و بانه ، در تدارک سفر به استانی است که از منابع خود کمترین سهم را بردهاست.
🔸️علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، پس از دو بار لغو سفر در تدارک سفر به استانی است که کمترین سهم را از منابع و ظرفیتهای فراوان خود تا به حال برده است. پروژههای ناتمام این استان دیگر گلایه کوردستانی ها از دولتها در ادوار گذشته بوده است.
🔹️برای درک بهتر موضوع کافی است به سهم سقز از حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب (آورده سالانه) در سال های گذشته نگریست. این شهر در آورده سال۹۷ فقط ۲ درصد سهیم بوده در حالی که امرار معاش بسیاری از روستاهای این شهرستان کشاورزی و دامداری است و مستقیما متاثر از آب است. حدودا ٣ درصد از زمین های کشاورزی حوضه سد در سقز و بانه مشرف به سد در حوزه سطح سبز و زیر کشت قرار دارند. در شرایط موجود دیگر جای تعلل برای نمایندگان و مسئولان استانی وجود ندارند.
🔸️بهزاد رحیمی نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در نطق اخیر خود با تاکید بر وخامت اوضاع منابع آب در حوزه انتخابیه خود زبان نقد به روی دولت گشود. حالا با گذشت مدتی از این نطق، وزیر نیرو راهی کوردستان میشود.
رحیمی با تاکید بر نجومی بودن نرخ بیکاری در کوردستان و نقش آب در افزایش فرصت اشتغال ، مطالبات خود از وزیر نیرو را به شرح زیر اعلام کرده است:
✔درخواست تامین اعتبار برای تکمیل سد چراغ ویس به میزان ۹۰میلیارد
✔تکمیل خط انتقال و زیر ساخت های مورد نیاز آب شرب سقز ۲۷۰میلیارد
✔تکمیل سد عباس آباد ۵۰میلیارد
✔اخذ مجوز ماده۲۳برای شروع عملیات سد کانی گویژان
✔انتقال آب از سد ویسیک
✔بازنگری در حق آبه کوردستان
🔸️باتوجه به حقآبه کوردستان و جنس اقتصاد این استان میتوان دریافت دو موضوع تامین اشتغال و مدیریت بحران آب که از نزدیکترین راهکارهای تامین امنیت ملی است، در کوردستان کمرنگ و گاها مورد بیمهری قرار گرفته است. درکنار ضرورت بازنگری در تخصیص آب در کشور باید گفت: خلاهایی در قانون موجود است که اگر دولت همت کند، مجلس قدرت این را دارد که این خلاها را برطرف کند.
🔹️با در نظر گرفتن قرابت سفر وزیر نیرو و نطق بهزاد رحیمی، بایستی امیدوار بود که موارد مطرح شده در کنار پیگیری نماینده به نتیجه مطلوبی بیانجامد. شاید که پس از سالها برای یکبار هم که شده سفرهای مسئولین از قالب نمایشی و بذل وعده خارج شده و به نتیجه عملی ختم شود.