نشست خبری رییس مرکز آموزش فنی و حرفهای سقز برگزار شد
اقدامات آموزشی و چالش ھای فراروی مرکز فنی و حرفەای شھرستان سقز در نشست با جمعی از اصحاب رسانه مطرح شد
نشست مطبوعاتی رییس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان سقز و جمعی از مدیران آموزشگاههای آزاد با خبرنگاران مدعو برگزار شد.
کاوه احمد زاده رییس مرکز فنی و حرفهای شهرستان سقز در این نشست عنوان کرد: این مرکز و آموزشگاههای آزاد تابعه در سال گذشته بالغ بر ۵۹۲۰۰۰ نفر ساعت ارائه خدمات مهارت و حرفه آموزی داشته اند.
وی با بیان اینکه علاوه بر مراکز دولتی، ۱۱ مرکز در بخش خصوصی در این شهرستان مشغول به ارائه خدمات مهارت آموزی ، پژوهشی و سنجش نیروی کار مهارت آموخته هستند تاکید کرد: خروجی فعالیتهای این مراکز مستقیما منجر به اشتغال زایی و کارآفرینی میشود و علیرغم همت و کمکهای فرمانداری ویژه شهرستان متاسفانه این حوزه مورد حمایت و توجه مناسب مسئولین در شهرستان، استان و حتی در سطح کشور نیست و این کمتوجهی در میان شهروندان نیز مشهود است.
مدیران آموزشگاههای آزاد، مسئولین انجمن و کانون های آموزشگاههای آزاد شهرستان و استان نیز در این نشست مطالبی را مطرح کردند که غالبا حاکی از گلایهمندی از کم توجهی بخش دولتی به خصوص در ایام کرونا بوده است. این آموزشگاهها از بهمن ماه عملا تعطیل شدهاند و امکان فعالیت ندارند.
بخش اعظمی از علل تعطیلی این واحدها سوای از کم توجی بخش دولتی و محدودیتهای کرونایی حاصل کارشکنی های اتاق اصناف شهرستان میباشد چرا که به گفته آموزشگاه داران اتاق اصناف برای بسیاری از حرفهها باید از متقاضیان گواهی مهارت مطالبه کند که غالبا این مورد قانونی درخلال روابط و بعضا خوانش نادرست از قانون نادیده گرفته میشود و این فرایند مستقیما به کاهش مراجعین این مراکز انجامیده است.
کم توجهی و عدم احساس نیاز شهروندان به مهارت آموزی و حرفه آموزی مبحثی بود که خبرنگار #ئاگاپرس در این نشست بدان پرداخت و عنوان کرد: تبلیغات صرف گرهگشای مشکلات آموزشگاهها نیست و این مراکز بایستی با ایجاد محصولات با محتوای متناسب با تفهیم نیاز مهارت آموزی شهروندان، شناختی مناسب از این حوزه و درک صحیح از ضرورت های آن را به شهروندان منتقل کند تا بدین صورت شهروندان در امورات مقتضی به این مرتکز مراجعه نمایند.
نکتهی جالبی که در خلال این نشست مطرح شد برگزاری یک دوره آموزش مجازی برای اعضای شورای اداری شهرستان بود که ظاهرا علیرغم دعوت از همه مدیران برای شرکت در این دوره یک ساعته حتی یک نفر از آنان حاضر به شرکت در این دوره نبودند که این مورد به نوبهی خود جای تاسف دارد و بیانگر آن است که مدیران ما شناخت مناسبی از ارزشهای مهارت آموزی و خلاقیت در محیط کار ندارند و این خود منشا دیگر خسران و خلاهای موجود میتواند باشد.
عدم تکمیل ساختمان مرکز شماره ۲ آموزش فنی و حرفهای شهرستان دیگر موضوعی بود که در این نشست مورد مطالبه اصحاب رسانه قرار گرفت. این مرکز که از سال ۱۳۸۴ ساخت آن عملیاتی شده است پس از کش و قوس های فراوان بالاخره در سال ۱۳۹۵ با ۵۴درصد رشد فیزیکی بدون تکمیل پروژه خاتمه پیمان شد و عملا از دستور کار خارج شدهاست. مسئولین علت عدم تکمیل آن را فقط عدم تخصیص اعتبار (استانی) اعلام میکنند که رایزانی های متعدد در این سالیان هم نتوانسته کرهگشای آن باشد.